Ballerino Succesvol op eerste wedstrijden van het jaar

Ballerino Succesvol op eerste wedstrijden van het jaar

Ballerino trok in november naar ‘Youth Amercia Grand Prix’ te Parijs met enkele solisten en een groepsdans.

Deze wedstrijd wordt ook wel eens de Olympische Spelen voor dans genoemd, want ze organiseren voorrondes over de hele wereld: Japan, Australië, Verenigde Staten en ook Parijs. De meest gerenommeerde balletscholen van de wereld zijn aanwezig op deze wedstrijd en ook de lessen die onze leerlingen mochten volgen in de nationale school van de Opera van Parijs, zijn een unieke belevenis voor deze kinderen.

Victoria Dailly (11 jaar) won de eerste prijs voor contemporary in een categorie van 80 getalenteerde kinderen over de hele wereld. Evi De Boeck (15 jaar) won de tweede prijs voor contemporary met wel 100 mede-kandidaten.
Febe Potvin (10 jaar), Amber Du Bois (12 jaar) en Jantien Casier (13 jaar) geraakten eveneens voor contemporary in de top 12.Deze kinderen werden begeleid door Alejandra Garcia Neyla.

Onder leiding van Magali Berael geraakte Jantien Casier (13 jaar) door de finale in Parijs en werd Evi De Boeck (15 jaar) voor de scholarship class. Uiteindelijk wonnen Jantien Casier, Evi De Boeck, Manon Vekeman (16 jaar) een toelating tot de stages van European Ballet School in Amsterdam. Amber Du Bois (12 jaar) won een toelating tot de stage in de Nationale Balletacademie van Amsterdam.

De groepsdans onder leiding van Maud Tielemans ‘Pointeless’ won de top 12 van wel 100 andere groepen. De hoge puntenscores en de lovende commentaren zijn alvast een motivatie voor onze leerlingen.

 

Ook op de Internationale jazzwedstrijd te Charleville, bekend om zijn veeleisende jury, scoorde Ballerino hoge toppen.

Victoria Dailly (11 jaar), Alisa Kusters (12 jaar) en Evi De Boeck (15 jaar) wonnen goud, Jantien Casier (13 jaar) en Anaë Driege (9 jaar)  zilver en Ella Stevens (10 jaar), Lena Jans (10 jaar) en Jone Devis (16 jaar) brons.

Op de nationale Dance Waves wedstrijden behaalden Anaë Driege (9 jaar), Eowyn Van den Eede (10 jaar), Elinor Couteau (10 jaar), Milla Sermon (11 jaar), Noa Sermon (13 jaar), Lucie Mertens (13 jaar), Yana Louckx goud. Zilver was voor Fleur Demaeseneer (13 jaar), Britt Vanderstraeten (12 jaar) en Kendra Everaerts (13 jaar) en brons voor Ella Stevens (10 jaar), Lena Jans (10 jaar), Dorien Deslagmeulder (18 jaar). Een prachtig duo won de eertse plaats.

 

Wie onze dansers en de prachtige groepsdans aan het werk wil zien, kan best een kijkje komen nemen op onze kerstshows van vrijdag 13 en zaterdag 14 december in De Meent te Alsemberg. Tickets zijn te koop via de website van De Meent.